Orechové šuhajdy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 g stuženého tuku - Cera, 100 g čokolády na varenie, 50 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa *Plnka: 250 g práškového cukru, 1 dl mlieka, 100 g mletých orechov, 10 okrúhlych detských piškôt, 1 vanilkový cukor, hrozienka, lyžica rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Vo vodnom kúpeli roztopíme Ceru, práškový cukor, miešame, kým sa cukor nerozpustí,
pridáme kakao, premiešame, kým sa tiež úplne nerozpustí
a nakoniec pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky. Vymiešame dohladka (ja pridávam ešte 2-3 kvapky oleja) a necháme stále v horúcom vodnom kúpeli.
Nachystáme si košíčky, do ktorých nalejeme dve lyžičky čokolády a necháme stuhnúť.
Kým nám tuhne čokoláda v košíčkoch, urobíme si orechovú plnku: cukor, hrozienka (dávam za hrsť) a rum necháme prevrieť v mlieku,
pridáme orechy a mleté piškóty a za stáleho miešania necháme prevrieť. Stačí povariť 1 minútku.
Masa by mala byť redšia, v košíčkoch sa tak pekne rozleje. Ak by bola veľmi riedka, pridajte ešte zopár pomletých piškôt a trošku mletých orechov. Necháme cca dve minútky vychladnúť
a pridávame po jednej väčšej lyžičke na stuhnutú čokoládu.
Nakoniec do každého košíčka nalejeme po jednej väčšej lyžičke čokolády. Keď začína tuhnúť, to bude trvať trošku dlhšie, farebne ozdobíme. (Čokoládu nechajte tuhnúť pri izbovej teplote, aby Vám nevyrazil tuk na povrch). Nemusíte ich držať v chladničke, stačí s ostatnými suchými koláčikmi. Z tejto dávky by malo vyjsť 30-32 menších košíčkov.
Šuhajda sa dá krásne odlepiť od košíčka a toto sa mi podarilo "zachrániť", aby ste videli, ako vyzerá vnútrajšok.