Výborné Mufiny - odporúčam!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček vlažného mlieka, 1 hrnček oleja, 3 celé vajca (ak dáte 2 nič sa nestane - mám to odskúšané), 1 prášok do pečiva, 2 punčové polevy v prášku Dr. Oetker - Decor, posýpka - napr. srdiečka alebo iné od Dr.Oetker, papierové košíčky - optimálna veľkosť je približne 21x34mm

POSTUP PŘÍPRAVY

Milé dámy, týmto receptom som určite "neobjavila Ameriku" - je to klasický hrnčekový koláč alebo bábovka, ak chcete. Ale ja som cesto skúsila dať do košíčkov a sú z toho milé mufinky. recept som prilepšila punčovou polevou, ktorá nielen že dobre chutí, ale aj rozvoniava.

Takže postup: všetky prísady spolu zmiešajte OKREM POLEVY samozrejme :-). potom plňte košíčky asi do troch štvrtín malou lyžičkou. ja zvyknem ešte polovičku zmesi nechať, pridám do nej buď granko alebo kakao a robím to dvojfarebne. V tom prípade naplňte košíčky len trošku a potom pridajte kakaovú zmes až po tie tri štvrtiny. alebo naplňte len kakaovou zmesou. košíčky poukladajte na čistý plech a dajte do vyhriatej rúry plusmínus na 180-200 stupňov, ja to robím podľa potreby, treba ich sledovať. keď sú tie bez kakaa také hnedkasté, treba ich vybrať. nechajte vychladnúť. potom si zarobte polevu podľa návodu - je to veľmi jednoduché a naneste na každý mufin, posypte posýpkou a dajte do chladničky stuhnúť. A Hotovo!!!!

Možno sa vám na pohľad nepáčia,ale konkrétne tieto z fotky som piekla večer o 23hod. Ale je len na vás, ako sa s tou polevou pohráte. ak dáte menej vody, bude jej menej, ale bude hustejšia a nebude tak tiecť.

Recept je podľa mňa veľmi jednoduchý, najväčšia babračka je s plnením košíčkov, ale - čo by sme pre naše maškrtné brušká neurobili, nie?
Tak dobrú chuť a nezabudnite mi dať vedieť, ak sa vám receptík vydarí (tam nie je čo pokaziť) a zachutí vám!