Kuracie prsia s kapustou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Počet porcií: 4 porcie

Potrebujeme:

* 500 g kuracích pŕs
* 2 cibule
* 1 lyžička drvenej rasce
* hladkú múku
* 1 lyžičku mletej červenej papriky
* olej, soľ
* Kapusta:
* 1 hlávka bielej kapusty
* 2 cibule
* 2 lyžice hladkej múky
* soľ
* 1 lyžica cukru
* mleté čierne korenie
* drvená rasca
* ocot
* 2 dl zeleninového vývaru

POSTUP PŘÍPRAVY

Prírodné kuracie prsia s kapustou


Postup:

Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno, opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút. Mäso nakrájame na menšie plátky a osolíme. Múku rozmiešame s paprikou, obalíme v nej mäso a vložíme do udusenej cibule. Opražíme z oboch strán, okoreníme, posypeme rascou a prikryté dusíme vo vlastnej šťave 20 minút. Počas dusenia mäso obraciame. Podávame s dusenou kapustou. Kapustu pripravíme tak, že ju nakrájame na rezance. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, cukrom a dusíme do hneda. Zalejeme octom, pridáme kapustu, znova mierne posolíme, poprášime múkou a 5 minút za stáleho miešania dusíme. Potom zalejeme vývarom, premiešame, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme domäkka. Počas dusenia premiešame, na konci dochutíme soľou a octom.