Kominárske guľky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g tvarohu(najlepšie hrudkovaného), 1 vajce, 3 suché rožky, 1dcl mlieka, 100g kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor, pomletý mak zmiešaný s cukrom, maslo, šľahačka a ovocie na ozdobu - môže aj nemusí byť.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som dnes robila prvý krát a určite nie posledný..nejak sa mi nahromadili suché rožky a nevedela som čo s nimi, tak som hľadala nejaký fajný receptík, kde by som ich použila a našla som tento..Kedže v recepte sa nachádza mak o to lepšie, pretože my mak milujeme..sme taký "makožrúti"..aj naša malá ako badám je celá po nás! Takže kto obľubuje mak..nech sa páči skúste..je to suprové!!!

Potrebné suroviny..(nachádzajú sa asi v každej domácnosti..možno až na ten tvaroh..)
Rožky polámeme na kúsky..(mne to nejak nešlo, tak som ich postrúhala na struháku)..
Zalejeme vlažným mliekom..premiešame, necháme trocha zvlhnúť..
Pridáme tvaroh..
Vajce, vanilkový a kryštálový cukor..
A spracujeme hladkú hmotu..
A tvarujeme guľky..(ja som robila vo veľkosti slivkových guliek)..je na vás aké ich urobíte, len nie príliš malé, aby sa nerozpadali počas varenia..
Guľky postupne varíme vo vriacej vode asi 4-5 minút..
Vyberáme pomocou sítka..
Keď sú guľky mierne vychladnuté nie úplne, obaľujeme z každej strany v maku..
Hotové..mne ich vyšlo z tejto dávky 22ks..
Pred podávaním môžme pokvapkať roztopeným maslom a ozdobiíme šľahačkou a ovocím..(ja som mala najbližšie banán, tak som použila ten) a bolo to mňááám! Želám dobrú chuť!