Parížske rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Spodné cesto: 300g hladkej múky, 150g pomletých orechov, 100g práškového cukru, 1 palmarín, vanilkový cukor, 1 žĺtok Krém: 3 celé vajcia, 210g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125g Hera, 1 palmarín, 1/2 SALKO, 4 PL roztopenej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Všetko spolu vypracovať na cest a plniť formičky na rohlíčky zarovno okraju, piecť cca15 min. na 160 stup-och. Na vychladnuté dávať krém.
Krém:
Ten je ťažší, ale o to lepší.
Celé vajcia, vanilkový a kryštálový cukor šlaháme mixérom nad parou POZOR 1 hodinu.(Je to o hubu ale stojí to za to. Mixér musí byť kvalitný inak odíde...) Má to vyzerať tak, že keď vypnem mixér, masa bude hustá. Potom to necháme vychladnúť a do studeného dáme Heru, Palmarín a Salko. Vymiešame poriadne a zdobíme rožky. Namáčame v čokoláde a hneď dávame do chladničky aby čokoláda čo najskorej vychladla. POZOR ukladať na pečiaci papier aby ste ich ľahko odlepili.Stačí nachvílu len aby nestiekol krém. Je to piplačka ale sú fantastické.....