Babovka z vajecneho likeru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vacsie vajcia, 200 g cukru, 1 vanilkovy cukor, 400 g polohrubej muky, 1 pohar vajecneho likeru, 1 pohar oleja, 1 prasok do peciva, 80 g orechov alebo mandli (nemusia byt)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kedze sa blizi valentina a mne este ostal v komore vajecny liker od Vianoc, rozhodla som sa urobit tuto babovku, ktora nam velmi chutila.

Cele vajcia vyslahame s cukrom a vanilkovym cukrom do peny.
potom pridame pohar (250 ml) vajecneho likeru,
a striedavo primiesame muku zmiesanu s praskom do peciva
a olej
nakoniec primiesame orechy a kto chce hrozienka dopredu namocene do horucej vody. Ja som nedavala nakolko ich moj Patko moc nemusi.
Cesto vylejeme do vymastenej a mukou alebo struhankou alebo kokosom vysypanej formy a pecieme asi hodinku pri 180 stupnov.
Hotovu babovku posypeme praskovym cukrom a mozme ozdobit ovocim.
Jednotlive rezy mozeme ozdobit slahackou, ktoru este prelejeme vajecnym likerom.