Panenka na dva spôsoby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

*1*.panenku, horčicu, kari korenie, soľ, čierne mleté korenie, olej *2*.panenku, 5 ks cibule, 3 čL kari korenia, 7 vajec, soľ, 3 PL škrobu, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie

prvy sposob je uplne jednoduchy, panenku nakrajame na platky, asi centimetrove a prstami alebo hankami reznicky postlacame, neklepeme
nasledne potrieme vrstvickou horcice..vacsinou pouzivam plnotucnu, teraz som dala dijonsku
potom pokorenime mletym kari korenim
a postrasime aj ciernym korenim
sprudka opecieme na troske oleja, opekame len minutku z jednej strany a pol minutky z druhej strany, spolu najviac dve minutky, dlhsie nie, potom by masko nebolo stavnate, ak olej moc prska nachvilu znizime teplotu, vonia to fantasticky...
podavame horuce, takto sme robievali aj hovadziu svieckovu, ma to ohromnu chut a vonu....
na druhy sposob toho potrebujeme viac, panenky ma byt 200g, ja som dala 300g
cibulu si nakrajame, kedze je jej dost, pouzila som tohto skveleho pomocnika, nech nemusim plakat:o)
čáry-máry-fuk a je to za pár sekúnd
vsetko dame do misy, to znamena cibulu, vajicka, karikorenie, zemiakovy alebo kukuricny skrob ...
poriadne zamiesame a pridame nakrajane masko, posolime, nechame aspon dve hodiny postat
panvicu si potom rozohrejeme, kvapneme trochu oleja a urobime omeletky
dobrú chuť!