Orechové medovníčky - nestihnú ani stvrdnúť



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tieto sú u nás veľmi obľúbené. Piekla som ich včera a dnes zase - už radšej dvojitú dávku. Potrebujete: 350 g hladkej múky, 1 zarovnaná lyžička jedlej sódy, 200 g krupicového cukru, 50 g pomletých vlašských orechov ( keď dáte viac, nič tým nepokazíte ), 1/2 lyžičky mletej škorice, 2 vajcia, 2 lyžice medu

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady zmiešate, vyformujete cesto a dáte na 3 h do chladničky.
Rozvaľkáte na tenký plát a vykrajujete formičkami rôzne tvary - v tom vám vaši pomocníci vám určite radi pomôžu.
Ak máte doma viac aktívnych členov, ďaľší môže potierať vykrojené kúsky žĺtkom a ďaľší zapichovať oriešky a posýpať cukrovou posýpkou.
A vy si zatiaľ presvečte samu seba, že dôležitejšie ako to, aby medovníčky dobre vyzerali je, aby mali deti pri pečení radosť.
Ke´d je dielo skazy dokonané, šup s nim do trúby! Pozor, pečú sa veľmi rýchlo - pri strednej teplote 8-10 minút. Už pri pečení krásne voňajú, čo určite priláka aj menej aktívnych členov a potom už určite viete, čo s nimi:-))) Mne najviac chutia, čerstvo vychladnuté - chrumkavé.
Ak to vydržia, do týždńa by mali opäť zmäknúť.