Vlašský šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 0,5 kg zemiakov, menší pohár sterilizovanej mrkvy s hráškom, 30 dkg jemnej salámy, 250 ml majolenky, 1 kyslá smotana, 1 menšia cibuľa, kúsok zeleru, 3-4 menšie sterilizované uhoky, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Zemiaky uvaríme celé aj so šupkou. Kúsok zeleru nakrájame na menšie kocky /nakrájaný je tak za dve hrste/ a uvaríme v 2 dl uhorkovej šťavy do mäkka (len aby nebol rozvarený).
lepšie je použiť ten veľký zeler, je sladší, nie ten malý
Salámu pokrájame na menšie pásiky
majolenku vymiešame s kyslou smotanou
uvarené zemiaky necháme trošku vychladnúť, ošúpeme, necháme vychladnúť a pretlačíme ako na zemiakový šalát, osolíme, okoreníme - stačí štipka korenia, pridáme nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu, uhorky
uvarený zeler aj so šťavou, v ktorej sa varil (asi 0,5 dl)
mrkvu s hráškom
nakrájanú jemnú salámu, premiešame
majolenku s kyslou smotanou a poriadne premiešame.
Ak treba, dochutíme a necháme odstáť aspoň hodinku. Z uvedeného množstva surovín mi vyšlo 1,5 litra šalátu. Tak už len *dobrú chuť*
.... pre Mariannku (Marijanna) :o)))