Kura na hubách so smotanou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g kuracích pŕs, 2 cibule, 200 g húb (čerstvé alebo z konzervy), 2 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 100 ml kuracieho vývaru, 200 ml smotany, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, kajenské korenie, strúhaný muškátový oriešok

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky.
V kastróliku zohrejeme olej.
Prudko opečieme kuracie mäso.
Vyberieme ho a do vypečeného tuku vložíme cibuľu nakrájanú na drobno a huby.
Keď sa to osmaží, vložíme späť mäso, osolíme, okoreníme. Premiešame, poprášime múkou, zalejeme vývarom a smotanou
a približne 5 min.
Povaríme.
Dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.
Podávame s ryžou a udusenou zeleninou, alebo s haluškami (cestovinou).