(Ne)vysmážané kurča a výborný mrkvový šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kurča, 2 vajcia, hladkú múku, strúhanku, soľ. Šalát: 5 veľkých mrkiev, šťava z 1 citróna, 3 PL práš. cukru, vodu(3dcl.)

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja osobne vysmážané kurča nemusím, ale toto mám veľmi rada. Je to skvelá obmena klasického receptu. Kuriatko je oveľa chutnejšie,chrumkavejšie a menej mastné! Šalátik je v našej rodinke tiež veľmi obľúbený, je zdravý a rýchli.

Potrebné suroviny..(klasika na vysmážané kurča)
Kuriatko zbyvíme kože, dobre nasolíme a obalíme v troj-obale..
Na pekáčik nalejeme olej (tak aby celé dno bolo poliate tenučkou vrstvou)..poukladáme naň kuriatko a šup do rúry (vyhriatej na 210-220 stupňov)..pečieme asi 20-25 min, otočíme..(ak treba prilejeme troška oleja) a pečieme aj druhú stranu tiež cca 20-25 min, aby bolo kuriatko pekné zlato-hnedé..
A takto vyzerá už upečené..
Umytú mrkvičku postrúhame..
Prilejeme šťavu z citróna..
Cukor..
Vodu..(podľa potreby)..premišame a hotovo..
A hotovka..kuriatko najlepšie chutí so zemiakovým pyré a týmto šalátikom. Ako prílohu môžte kľudne zvoliť aj ryžu, hranolky..čokoľvek. Všetkým želám Dobrú chuť!