Tvarohovo-pudingový zákusok pre alergikov a "zdravojedcov" - bez kravskeho mlieka a bieleho cukru.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie lístkového cesta - kto moze - alebo instantna kasa z celozrnnej ryze + sojove maslo 1 balíček trstinoveho vanilkového cukru 500 ryžového, sojoveho alebo ovseneho mlieka 4-5 vajec 130 g trstinového cukru 2 vanilkové pudingy bez mlieka 500g jemného tvarohu bez laktozy 130 g trstinového cukru do snehu

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a prenesieme na plech spolu s papierom na pečenie.

V druhej variante – na obrázku – som tortičku robila z polovičnej dávky a namiesto lístkového cesta som použila instantnú ryžovú kašu zmiešanú so sójovým maslom, ktorú som natlačila na dno formy:

Do mixéra dáme žĺtky, 130g trstinového cukru, vanilkový cukor a rozmixujeme.
Do tejto zmesi postupme pridávame mlieko a tvaroh, nakoniec pudingové prášky. Dobre premiešame a vylejeme na pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180˚C 15-20 minút do polotuha. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z bielkov s 130g trstinového cukru. Natrieme na polotuhú masu a dopečieme pri teplote 180-200˚C pokiaľ sneh nezlatne.

Veľmi chutný, zaujímavý, chuťovo jemný koláčik.