ENCIÁNOVÉ BOCHNÍČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 syry s bielou plesňou (Encián, Hermelín), 5 vajec, 100g mäkkej salámy, cibuľa, 2-3 PL strúhanky, soľ, pažitka alebo petržlenová vňaťka, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Pôvodne bol dnes na pláne vyprážaný Encián - klasika. Dostal sa mi však do rúk tento receptík a tak som ho pre zmenu vyskúšala... a môžem doporučiť.

Syr postrúhame na hrubom strúhadle.
Pridáme vajcia, cibuľu, strúhanku, pažítku alebo petržlenovu vňaťku, pokrájanú salámu a podľa chuti soľ.
Premiešame ...
... a vyformujeme takéto bochníčky, ktoré obalíme v strúhanke a z obidvoch strán vypražíme.
Z vyššie uvedeného množstva urobíte 8 bochníčkov.
Ako príloha môžu byť varené zemiačky, tatarka, alebo kečup. Dobrú chuť!