ENCIÁNOVÉ BOCHNÍČKY
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 syry s bielou plesňou (Encián, Hermelín), 5 vajec, 100g mäkkej salámy, cibuľa, 2-3 PL strúhanky, soľ, pažitka alebo petržlenová vňaťka, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Pôvodne bol dnes na pláne vyprážaný Encián - klasika. Dostal sa mi však do rúk tento receptík a tak som ho pre zmenu vyskúšala... a môžem doporučiť.
|
Syr postrúhame na hrubom strúhadle. |
|
Pridáme vajcia, cibuľu, strúhanku, pažítku alebo petržlenovu vňaťku, pokrájanú salámu a podľa chuti soľ. |
|
Premiešame ... |
|
... a vyformujeme takéto bochníčky, ktoré obalíme v strúhanke a z obidvoch strán vypražíme. |
|
Z vyššie uvedeného množstva urobíte 8 bochníčkov. |
|
Ako príloha môžu byť varené zemiačky, tatarka, alebo kečup. Dobrú chuť! |