Moravský bravčový rezeň
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400g bravčového stehna,
50g slaniny,
80g šunky (salámy),
2 vajcia, soľ,
1,5 dcl oleja,
Cestíčko: 1 vajce,
troška mlieka,
50g hl. múky
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäso umyjeme a cez vlákna pokrájame na rezne. Osolíme a slabo rozklepeme do šírky. Slaninu pokrájame na kocky, rozpustíme, pridáme na drobné kocky pokrájanú šunku, opražíme, zalejeme rozšľahaným vajcom a miešame do stuhnutia. Touto plnkou potrieme pripravené rezne, preložíme cez seba a okraje zopneme špáradlami. Z vajca, mlieka, múky a soli si pripravíme cestíčko, do ktorého namáčame pripravené rezne. Vyprážame v rozpálenom oleji. Podávame s opekanými zemiakmi alebo so zemiakovým šalátom.