Bravčová roláda s hráškom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
800g bravčového stehna,
soľ, mleté čierne korenie, horčica,
80g prerastenej údenej slaniny nakrájanej na plátky,
100g šunky na plátky,
olej,
3 vajcia,
100g mrazeného hrášku,
grilovacie korenie,
2dcl zeleninového vývaru
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäso umyjeme, osušíme, niekoľkokrát narežeme a vyklepeme na plát. Posolíme, okoreníme, potrieme horčicou, obložíme tenkými plátkami slaniny a šunky. Vajcia rozšľaháme so soľou, na rozohriatom oleji urobíme riedku praženicu, vmiešame hrášok a natrieme na pripravené mäso. Zvinieme do rolády, previažeme niťou a na rozohriatom oleji opražíme zo všetkých strán. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a 50 minút pečieme vo vyhriatej rúre. V troche oleja rozmiešame grilovacie korenie, roládu odokryjeme, potrieme korením a upečieme do ružova. Necháme vychladnúť, nakrájame na plátky a podávame s čerstvou zeleninou.