Kvietky, kvietky a ešte raz KVIETKY... alebo Moja druhá v poradí pre moje slniečko....



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao 300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla 6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy Je to vlastne recept podľa šikovných babuliek na MMB, ja som si vybrala toto super cesto a plnku zase z ineho receptu - spojenie však úúúúžasné a ohurujúce. A marcipán a ozdobovanie.... koooopec trpezlivosti, no som šťastná, že hoci s istými nedostatkami - ale zmakla som to a čo je uuuuplne najdôležitejšie, že dcérka mala tú najkrajšiu radosť vo svojich očkách, keď tortu uvidela a stale ju chodila pozerať do chladničky - tot pre mňa tááá naaaajsamkrajšia odmena.

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS:
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao
Uslahame bielky, pridame polovicu cukru /120g/. V druhej miske slahame zltky s dalsimi 120g cukru, mozeme pridat vanilkovy cukor. Postupne prilievame olej, vodu, muku zamiesanu s praskem do peciva. Nakoniec vmiesime sneh. Tretinu cesta dame spat do nadoby, kde sme slahali bielky a pridame kakao /cca 2 PL/
Do vymastenej a vysypanej formy stiredavo kladieme cesto po lyziciach. Dame na stred formy jednu lyzicu tmavu a na to dve lizice svetleho cesta. Takto to stale opakujeme az do spotrebovania cesta. Nemiesame!!! Tento postup spôsobi ze sa cesto pomaly rovnomerne rozlieva a vytvori po rozkrojeni akesi vrstvy, pruzky. Pecieme vo vyhriatej rure na strednej teplote.


PARÍŽSKY KRÉM:
300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla
- všetko spolu uvaríme nad parou deň vopred, dáme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme

Korpus som rozkrojila dva krat, kazdu vrstvu som potrela ribezlovym lekvarom a na to parizsky krem. Celu tortu som nakoniec potrela pariz. kremom a potiahla marcipanom a zdobila.

FALOŠNÝ MARCIPÁN:
6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom.

...ešte jeden pohľad....
... po rozkrojení ...