Skvelé babkine oriešky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

560 g hladkej múky* 440 g margarínu* 20 g práškového cukru* 2x vanilkový cukor* 200 g orechov* 40g kakaa Plnka: 200g práškového cukru šľaháme nad parou so 4 vajíčkami dohusta.- trochu to potrvá, musí to byť ozaj husté, no nie na kameň :o) asi ako keď uvaríte taký hustejší puding z pol litra mlieka, vychladnutú plnku vmixujeme do 250g vymiešaného Palmarínu

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako som už spomínala, tento recept je náš rodinný, a traduje sa už niekoľko generácíí. Nikdy nesmie chýbať na vianočnom stole ani u nás, ani u babky. Sú naozaj vynikajúce, pridávam ich sem trochu skôr, keď ich budem robiť, pridám obrázkový postup. Všetky prísady na cesto spolu spojíme - vymiesime cesto, ktoré natlačíme do nevymastených formičiek na oriešky. Pečieme krátko- neviem to isto, zdá sa mi, že som piekla asi 8 minút pri 200°C, zistíte to podľa vône a farby. Po upečení ich ihneď vyklepujeme von z formičky, necháme vychladnúť, pred vianocami plníme krémom 2 dokopy a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.