Špenátové cestoviny :o)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Balík pravých talianskych cestovín ( ja som použila Farfalle ) - môžu byť hrubé slíže, mašličky, rúrky, cca 250 g čerstvého listového špenátu, 3 mega strúčiky cesnaku, trošku olivového oleja, smotana na varenie, Bambino, 10 dkg nastrúhaného údeného syra, Gustin alebo Solamyl, soľ, Mozarella, soľ, vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes som toto robila deckám na večeru ( inšpirovala som sa v Pizza Mizza, kde muž jedol niečo podobné a bolo to mňam).
Cestoviny uvaríme štandardne v dostatočnom nožstve osolenej a ovegetenej vody, do ktorej pridáme trošíčka olivového oleja. Po uvarení zlejeme a krátko prepláchneme pod studenou vodou ( muž ma za to nenávidí, tvrdí, že sa to nerobí, ale ja to aj tak robím :o) ). Vrátime ich do hrnca.
Medzitým si poriadne umyjeme špenátové listy, natrháme na márne kúsky a nahádžeme do hrnca. Troška pokvapkáme olivovým olejom, roztlačíme na to 3 strúčiky cesnaku ( aj viac, komu nevadí, že bude smrdieť ) a dáme to pomaly dusiť. Netreba to podlievať, len semtam pomiešať a zrazu zistíte, že v hrnci skoro nič nemáte, tak sa ten špenát scvrkne. Keď bude scvrknutý, ešte 2-3 minútky duste a odstavte.
Do ďaľšieho hrnca nalejeme asi polovicu smotany na varenie, roztlačíme tam Bambino, dáme tam nastrúhaný syr, ovegetíme a pomaly to povaríme, kým sa syr nerozpustí. Omáčkou potom zalejeme špenát, podusíme to, kým to pekne nezovrie a celé to zahustíme Solamylom rozmiešaný v troške smotany na varenie, ale naozaj stačí máličko, aby to zas nebolo moooc husté.
Potom špenátovou omáčkou zalejeme cestoviny a poriadne premiešame. Nakoniec nakrájame na márne kúsky mozarellu a poriadne premiešame s cestovinami.
Baby si prsty oblizovali a stáli v rade na duplu :o)