Pizza rožky/trojuholníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1 kg hladkej múky, 0,5 l mlieka, 2 lyžice cukru, 1 kocka droždia, 0,2 l oleja, 2 lyžice soli\r\n\r\nPlnka: 0,5 l kečupu zmiešame s pizza korením (alebo Oreganom, Gyros), 400 g šunkovej salámy, 300g tvrdého syra, 1 konzerva sterilizovanej kukurice, 1 konzerva sterilizovaných šampiónov, vajíčko na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí, vyvaľkáme a natrieme zmesou kečupu a korenia. Poukladáma kolieska salámy (taký pás salámy cez stred vyvaľkaného cesta), pridáme kukuricu, šampióny a syr (zlepí suroviny a nebudú vypadávať po upečení) a zvinieme ako závin. Nakrájame na trojuholníky, potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 180°C (cca pol hodinu, záleží na rúre). Krátoko pred dopečením posypeme natrúhaným syrom a necháme zapiecť.

Kečup zmiešame s oreganom
Pripravíme si nastrúhaný tvrdý syr
kukurička (pozor na maskrtnikov za chrbtom s lyzickou!!!! ) :)))
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí.
Vyvaľkáme pripravené bochníky ... pekne postupne ;)
Potrieme kečupovou zmesou
Pridáme šunku (prípadne akýkoľkvek salám podľa Vašej chuti ;o) ... )
Posypeme kukuričkou
syrom...
Zvinieme do rolády
Nakrájame na trojuholníčky
takto nejako by to malo vyzerať :)
Trojuholníčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 °C , cca pol hodinu (záleží ako vám peče rúra) a krátko pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom a necháme v trúbe len kým sa trochu neroztopí.
Upečené rožky som už nestihla žial odfotiť :))) , taaaaak rychlo zmizli
po dlhej dobe aj foto upečených :D