Zlepované perníky presne také, ako kupované - mäkučkééé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g kryšt.cukru - 250ml vody - 2ČL sódy bicarbony - 1kg hladkej múky špeciál - 2 vajcia - 160g medu - 40g slivkového lekváru - 1/2 balíčka prášku do perníka - 250ml oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme vodu s cukrom. Múku zmiešame so sódou bicarbonou, práškom do perníka, pridáme vychladnutý sirup z vody a cukru, tekutý med, vajcia, lekvár a olej. V miske vypracujeme cesto. Pozor! Bude to riedka lepivá hmota, nezľaknite sa! Uložíme na 12 hodín do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.

1/5 cesta rozvaľkáme na plát, upečieme a odložíme na plnku. Zvyšné cesto rozvaľkáme na 1/2cm a formičkou vykrajujeme obojstranne symetrické tvary, aby sa dali proti sebe zlepovať. Pečieme asi 8-10 minút na 180-200°C, plyn 4. Po upečení musia byť mäkké, ak by sa viac upiekli, budú tvrdé a už nezmäknú.

Cesto určené na plnku rozmrvíme, zalejeme troškou vriacej vody a zmiešame s pikantným džemom. Potierame, zlepujeme. Vrch perníkov postriekame alebo polejeme čokoládou.

Džemom nešetrite, dosť sa vcucne do perníčkov.