Oškvarkové pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

babka vraví že sa budú lístkovať..to je tým prekladaním

0,5 kg hl.múky, kvások, soľ, mlieko, oškvarky, vajíčko kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

konečne som sa dostala k pagačikom ..tak sa mi moc nechcelo ale výsledok je SUPER-chýba už len dobre vínko ale v tejto hodine je to snáď ešte priskoro...snáď vydržia do večera

Dobrú chuť!

základne cesto s muky a kvásku a mlieka.+soľ
po nakysnutí sa rozvalka cesto a natrieme ho oškvarkami (pomletými)
zabalíme cesto asi takto:
niekoľko krát ho rozvaľame a vždy ho necháme podkysnúť 10 minut
tato to vyzera po niekolko násobnom prevalkani
nakoniec ropzvalkame na hrubku 1 cm.., natrieme vajíčkom posypeme kminom....a pečieme do zlatova
a tu je voňavy výsledok....sú veľmi jemne a vnútri take odlachčené...mňam