Zapekané kuracie rezne s kari ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia, 1 kyslá smotana, 1 smotana na šľahanie (33%-ná), 2 vajíčka, 3 lyžičky korenia na pečené (grilované) kurča, mleté čierne korenie, 2 lyžičky kari korenia, 2 strúčiky cesnaku, soľ, citrón *(uvedené množstvo je na cca ½ kg kuracích pŕs)

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Kyslú smotanu, vajíčka, korenie a pretlačený cesnak vymiešame,
rezne jemne naklepeme alebo narežeme, trošku posolíme (stačí len trochu, korenie na kura obsahuje tiež soľ), pridáme do marinády a necháme v chlade aspoň 2-3 hod.
Preložíme ich na plech aj s marinádou
zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 180° C cca 35 min.
Tu už máme rezníky zapečené
a zalejeme ich smotanou na šľahanie, pokvapkáme citrónovou šťavou (tej dávam z necelej polovice citróna) dáme odkryté ešte na takých 10 min. zapiecť.
Mäsko je mäkkučké, šťavnaté. Kari ryža: ryža, cibuľa, olej, voda, rasca, vegeta, kari korenie. Osmahneme cibuľu, pridáme ryžu, opražíme, pridáme vegetu, rascu, kari korenie, zalejeme vodou a udusíme. Kari korenie samozrejme nemusí byť, tiež spôsob prípravy ryže si zvoľte podľa seba. Výbornou prílohou sú aj hranolky.
Skvele sa k tomu hodí kompót a skúste si pridať kúsok nakrájanej mandarínky, alebo mandarínkový kompót :o)