Hrušky v karamelovej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 hrušky,4dcl vody,100 g kryštáľového cukru,asi za lyžicu živočíšneho masla,klinčeky,trochu škorice - tyčinku,šťava z 1 citrónu,solamyl alebo vanilk. puding, trošku lekváru a šľahačka na zdobenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak približne tento recept som si našla na nejakom českom receptári, ale som si ho trošku prerobila na svoj "obraz" Keďže sem prispievam receptom po prvý krát - bude to bez nafotenia - to bude vyššie štádium v budúcnosti. Recept je dosť rýchly a zožala som s ním dosť veľký úspech. Tak vyskúšajte - možno Vás osloví....

Hrušky olúpeme a vyberieme jadrovníky tak, že ich vyrežeme doguľata. (tam dáme nakoniec lyžičku lekváru) Do 4 dcl vody dáme lyžicu kryšt. cukru, šťavu z 1 citróna,klinčeky a škoricu. Blanšírujeme v tom hrušky asi 5 min. Potom odstavíme a v ďaľšom hrnci si upálime zvyšný cukor na karamel, pridáme asi lyžicu masla - vymiešať a o chvíľočku vliať vodu z hrušiek (opatrne - nie do extra horúceho, aby ste sa neobarili!) Vymiešať a zahustiť solamylom alebo (ja som dala) pudingovým práškom. (asi polovicu sáčku - možno menej) Vznikne jedna veľmi chutná omáčka. Potoom servírujem nasledovne. Na malý tanierik dám hrušku, do nej lyžičku višňového lekváru, preliať omáčkou a nezabudnúť ozdobiť šľahačkou!!!! Tá tomu dodá výbornú chuť.

Dobrú chuť!