Bryndzovo-vajcové halušky s klobásou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g polohrubej múky * 300 g bryndze * mlieko * klobása * 4 vajcia * soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Vždy, keď pricestujeme k dedkovi a babke, musia byť na stole halušky - na dedkove želanie. Ale prečo, dedko, prečo?!? :-)) Tak som mu teda uvarila ďalšie slovenské nezdravé mastné jedlo, po ktorom sa zaprášilo :-). (pozn. redakcie: ak mi niekto poradí, do ktorej kategórie zaradím tento recept, budem mu veľmi vďačná :-) )

1. Do väčšej misy dajte múku, vajíčka (robila som polovičnú dávku, takže som pridala iba 2 vajcia) a polovicu bryndze.
2. Cesto osoľte, zamiešajte,
3. a pridajte toľko vody, aby vzniklo redšie cesto.
4. Zatiaľ si v druhej miske vymiešajte zvyšnú bryndzu s mliekom. Mlieka pridajte koľko len chcete, určite nič nepokazíte. Poriadne vymiešajte, aby ostala hladká bryndzová omáčka a dajte do chladničky "napučiť". Bryndza sa napije mlieka a bude hustejšia.
5. Takisto si zatiaľ pokrájajte klobásu na drobnejšie kúsky a dajte ju vyškvariť.
6. Halušky hádžte cez haluškáreň do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberajte ich.
7. Halušky premiešajte s trochou masla alebo oleja, aby sa neprilepili.
8. Halušky podávajte preliate bryndzovou omáčkou a postrašené osmahnutou klobáskou.