polevy na torty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pri kazdej poleve je uvedene kolko a coho, opisala som ich tusim z ceskeho casopisu, kt. sa venoval tortam, mozno sa vam zidu

POSTUP PŘÍPRAVY

CITRÓNOVÁ POLEVA

200 g práškového cukru
1 lyžice horúcej prevarenej vody
2 lyžice citrónovej šťavy

všetky suroviny vmiešame do zahusnutia


ĽADOVÁ (BIELKOVÁ) POLEVA

100 g práškového cukru
1 bielko

z bielka ušľaháme tuhý sneh, do kt. postupne primiešame práškový cukor


RUMOVÁ POLEVA


250 g práškového cukru
3 lyžičky rumu
2 lyžičky horúcej prevarenej vody

Všetky suroviny miešame do zahustnutia


POMARANČOVÁ POLEVA

10 dk práškového cukru
1 lyžica horúcej vody
1 lyžice pomarančovej šťavy

práškový cukor vymiešame v mise s vodou, pridáme pomarančovú šťavu a miešame, až je poleva lesklá a hustá.

OVOCNÁ POLEVA

2 lyžice horúcej vody
2 lyžice rumu alebo punču
½ lyžice citrónovej šťavy
1 lyžice ľubovoľného džemu

všetky uvedené prísady spolu dokonale premiešame




KAKAOVÁ POLEVA

100 g práškového cukru
100 g rastlinného tuku
20 g kakaa
1 lyžica mlieka

všetky prísady premiešame v horúcom vodnom kúpeli do zahustnutia.