polevy na torty
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pri kazdej poleve je uvedene kolko a coho, opisala som ich tusim z ceskeho casopisu, kt. sa venoval tortam, mozno sa vam zidu
POSTUP PŘÍPRAVY
CITRÓNOVÁ POLEVA
200 g práškového cukru
1 lyžice horúcej prevarenej vody
2 lyžice citrónovej šťavy
všetky suroviny vmiešame do zahusnutia
ĽADOVÁ (BIELKOVÁ) POLEVA
100 g práškového cukru
1 bielko
z bielka ušľaháme tuhý sneh, do kt. postupne primiešame práškový cukor
RUMOVÁ POLEVA
250 g práškového cukru
3 lyžičky rumu
2 lyžičky horúcej prevarenej vody
Všetky suroviny miešame do zahustnutia
POMARANČOVÁ POLEVA
10 dk práškového cukru
1 lyžica horúcej vody
1 lyžice pomarančovej šťavy
práškový cukor vymiešame v mise s vodou, pridáme pomarančovú šťavu a miešame, až je poleva lesklá a hustá.
OVOCNÁ POLEVA
2 lyžice horúcej vody
2 lyžice rumu alebo punču
½ lyžice citrónovej šťavy
1 lyžice ľubovoľného džemu
všetky uvedené prísady spolu dokonale premiešame
KAKAOVÁ POLEVA
100 g práškového cukru
100 g rastlinného tuku
20 g kakaa
1 lyžica mlieka
všetky prísady premiešame v horúcom vodnom kúpeli do zahustnutia.