Narodeninová pre sestru k 14-tke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto mramorové: 4 vajcia, 240g práškový cukor, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva ********** plnka 1. 0,25l mlieka, 1 kokosový puding, 175g Hery, 50g kryšt. cukru ******** plnka 2. 120g práškového cukru, 2 vajcia, kôra a šťava z jedného citrona, 175g Hery ************* kiwi, jahodový kompot, ríbezľový džem********poťahovaná hmotou z cukríkov marshmalows a ozdovy sú z mliečnej hmoty

POSTUP PŘÍPRAVY

cesto: Ušľaháme bielky s 1/2 cukru. V druhej mise šľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, môžme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh s cukrom. Jednu tretinu cesta odoberieme a prifarbíme kakaom. Formu na dne vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou, boky len vymastíme maslom. Do stredu formy dáme lyžicu tmavej hmoty a nato 2 lyžice svetlej hmoty. Keď chcem rýchlejšie, tak dám 5 lyžíc svetlej a 2 tmavej, teraz som sa ale ponáhľala, tak som vyliala svetle a potom som na to postupne vyliala tmavé. ************

plnka 1. vajcia s cukrom a nastrúhanou kôrou z citrona vyšľaháme do peny, potom pridáme citr. šťavu a šľaháme nad parou vo vodnom kúpeli minimálne 15 minút, vznikne nám hustá hmota, ktorú nechame vychladnúť na izbovú teplotu, treba premiešavať, nakoniec pridáme Heru a vyšľaháme do hladka.*********

plnka 2. Puding s cukrom uvaríme v mlieku, necháme vychladnúť za stáleho miešania, ja som si trochu pomohla hrncom s vodou, vychladlo to pomerne rýchlo, potom po kockách primiešavame maslo, vznikne nám hladká kaša. Môžeme dať na chvíľu do chladničky a potom už len natierať.*********

takýto mramor mi vznikol :-)
prvá vrstva - džem, na to citronový krém s kiwi
druhá vrstva, džem, pudingový krém, jahodky, korpusy som ešte pokvápkala šťavou z jahod
poťahovanie
príprava ružičiek a lístočkov pár dní vopred
žlté
lístočky
vrtulky :-) treba ich dáva opatrne dolu a tiež dávať na tortu, zvyknú sa zlomiť :-(
a ešte detailíky
...