Fašírka trošku inak - v smotanovej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mleté mäso, staršie rohlíky, 2 vajíčka, vegeta, soľ, korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 dcl mlieka, 1 dcl sladkej smotany + 1PL hladkej múky, strúhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Namočiť rohlíky v mlieku - vymačkané spracovať s mäskom, vajíčkami, soľou, korením, cesnakom a dorobiť so strúhankou. Urobiť ploskejšie fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a opečieme do hneda z oboch strán na 3PL oleja alebo masle, poprášime vegetou, ktorú tiež trošku opražíme a celé to zelejeme 1 dcl vody. Podusíme cca 15 minút, a nakoniec prilejeme smotanu a trošku zahustíme, ak treba - dochutíme vegetou.
Podávame s ryžou.