Rýchle pohostenie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: **80g masla, **100g hladkej múky, **1 prášok do pečiva, **1/2 lyžičky soli, **po štípke sladkej papriky, ČMK a muškátového orieška, **100g eidam syra, **2 lyžice kyslej smotany, **vajce na potretie. NA OZDOBENIE: **100g salámy, **2 paradajky, **100g šampiňónov, **vajcia, **trošku rasce, **plátkový syr.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri ozdobení som sa neriadila gramážou, dala som toľko, koľko sme chceli my.

Maslo rozdrobíme do múky premiešanej s PDP
Pridáme soľ, všetky korenia, syr....
... a 2 lyžice kyslej smotany.
Vypracujeme cesto a necháme ho na 1/2 hodinky v chlade. Na pomúčenej doske rozvaľkame cesto na tenko, povykrajujeme štvorce, potrieme ich vajičkom, obložíme salámou, kúskami paradajky. /ja som mala tvar cesta hocaký, nebavila som sa s ním, pretože ma čas tlačil...a pozeram, že som si vymazala aj niečo z postupu.../, ale ak napíšem, že takto obložené cesto prenesieme na pomastený plech alebo papier na pečenie a pečieme, kým nám cesto nezačne chytať farbu do zlata, tak myslím, že to každý vie aj bez fotopostupu :o)))).
Zatiaľ si trošku obvaríme šampiňóny, na oleji opražíme cibulku, šupneme tam obvarené huby a vajíčka /ja som dala 4, no mohla som aj o 2 viac/ a urobila praženičku. Môžete ochutiť aj rascou. Ja som ju vynechala. Túto chuťovku robí chuťovkou hlavne tá hubová praženica, takže vajičkami netreba šetriť ! Mne vyšlo z tohto cesta 23ks a 4 vajíčka na praženicu bolo málo!
Tesne pred dopečením alebo v poslednej chvíli /ako ja/ vyberieme z rúry, ozdobíme plátkovým syrom a ešte chvíľu pečieme, až sa syr roztaví. Je to vynikajúúce !
Mňaam.