Írsky Shepard's Pie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mleté bravčové maso, zemiaky, syr na strúhanie, soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika, olej, malá cibuľka, no a podľa chuti buď podľa originálu mrkva, alebo kto nemá rád kombináciu varená mrkva a maso ako my tak šampióny alebo hrášok.

POSTUP PŘÍPRAVY

Prepáčte, že foto zatiaľ nemám pridané ale čoskoro to napravím :o) tak aspon z internetu som pridala

Najprv si ošúpte (alebo hlavný šúpač,teda manžel) zemiaky, pokrájajte na kocky a šupnite do hrnca s vodou aby sa uvarili.Vypracujte zemiakovú kašu.
Typ, ktorý ma naučil šéfkuchár z francúzskej kuchyne:soľ do vody pri varení zemiakov dávajte až keď voda zovrie-nebudú horké a namiesto vody alebo mliečka na zjemnenie používajte smotanu a masielko-je to naozaj lahodka.
Medzitým ako sa Vám varili zemiačky si do hrnca dajte trošku oleja, najemno pokrájanú malú cibuľku, orestujte a pridajte mleté masko osolené a okorenené.Teraz je fáza rozhodovania sa podľa Vašich chutí, buď pridáte na kolieska nakrájanú mrkvu teraz, alebo počkáte kým sa masko orestuje a pridáte šampióny alebo hrášok.
Keď máme masko hotové pripravíme si zapekaciu misu alebo vysoký pekáč do ktorého vlejeme maso a pekne ho rozotrieme na celú plochu.Na vrstvu masa rozotierame pripravenú zemiakovú kašu, ale dávajte pozor aby sa masko a zemiaky nezmiešali dokopy.Vrch pekne uhlaďte a posýpte silnou vrstvou syra.
Ja to šupnem do rozohriatej rúry asi na 20 min. pri 180 st. proste hlavné je aby ste mali syr krásne roztečený.
Krájam to na kocky alebo obdĺžniky a podávam.
Kedže žijem v Severnom Írsku, som dosť zhrozená z ich stravovacej kultúry, ale toto je receptík ktorý je naozaj úžastný.
Dobrú chuť!