Nepečená krémeška



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

super rýchla, super ľahká, super chutná 3 bal Marína keksov, 1 l mlieka, 4 ks Zlatý klas, 20 dk kryšt. cukru, 1 ks vanilk. cukor, sneh z 8 bielkov (vhodné je robiť túto krémešku, keď Vám z varenia zostanú bielka), 2 žĺtka, 2 ks šľahačky v prášku, 3 dl mlieka, 1 stužovač do šľahačky, Granko na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Keksy poukladáme vypuklou stranou smerom nadol do vysokého plechu. Pripravíme si puding. asi v 3/4 l mlieka rozpustíme cukor, keď začína vrieť, vlejeme zvyšnú časť, v ktorej sme rozmiešali zlatý klas a 2 žĺtka. Uvaríme hustý puding. Medzitým, ak stíhame, sme si pripravili sneh z bielkov, a tento opatrne vmiešavame varechou ešte do horúceho pudingu. Puding vylejeme na plech na keksy. Po vychladnutí natrieme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou alebo pred podávaním Grankom.

Na plech poukladáme Marína keksy.
Z mlieka, cukru, zlatých klasov a žĺtkov uvaríme hustý puding.
Bielka dáme do vysokej nádoby a šľahačom vyšľaháme na sneh. Môžeme pridať štipku soli. Po vyšľahaní môžeme pridať aj 2 PL prášk. cukru a ešte šľaháme.
Sneh opatrne vmiešame do horúceho pudingu.
Puding vylejeme na keksy. Na puding po vychladnutí natrieme šľahačku.