Francúzke zemiaky ako ich robím ja

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, 1 smotana na šľahanie, kyslá smotana, kabanos, cibuľa, vajcia, vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

zemiačky si ošúpeme a pokrájame na kolieska, na spodok pekáča ( ja dávam jánsku misu ) poukladáme zemiaky, aby sme zaplnili celé dno pekáča trošku posypeme vegetou, nakrájame cibuľku a dáme ju na zemiaky, potom nakrájame kabanos a tiež dáme zasa na cibuľku. Uvaríme si vajcia, ktoré tiež nakrájame a dáme na kabanos a posypepeme troškou vegety. Potom to znova celé zakryjeme nakrájanými zemiačkami a dáme znova trošku vegety. Zmiešame si obe smotany dokopy a zalejemý tým zemiaky a dáme piecť do trúby až kým nebudú zemiačky mäkké a smotana hustá. Ja to robievam veľmi často a mojim papkáčom to veľmi chutí, tak prajem dobrú chuť :-))))