Zapekaný baklažán s mozzarelou a paradajkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jeden baklažán, mozzarela, 2 paradajky, cesnak, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Baklažán si nakrájame na hrubšie kolieska, osolíme ho a necháme odpočívať. Medzitým si nakrájame na plátky paradajky, mozzarelu, očistíme a pretlačíme cesnak, ktorý zmiešame s olivovým olejom. Asi tak cca po 30 minutách utrieme z baklažánu vodu a ponatierame ho zmesou cesnaku a olivového oleja. Začneme vrstviť - ukladáme na seba plátok baklažánu, paradajky a mozzarely. Nakoniec všetko okoreníme, pokvapkáme ešte trošku olejom a dáme zapiecť. Zapekáme cca 25min pri 230°C. Dobrú chuť.

Extra tip: Keď je sezóna čerstvých byliniek je výborná k baklažánu ne tento sposob čerstvá bazalka :-).

vrstvy pred pečením
hotovo mnam