SEČUÁNSKA POLIEVKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g lahôdkového syra tofu, 2 - 3 kuracie pečene, 100 g kuracieho mäsa, 100 g šampiňónov, 1 mladá cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletého ďumbiera, 1 mrkva, zelerová vňať, 1 čili paprička, olej, 2 lyžičky sójovej omáčky, 1 lyžička octu, 1 pór, 1 kocka slepačieho bujónu, soľ, mleté čierne korenie, 4 vajcia.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tofu pokrájame na tenké rezančeky. Pečene, šampiňóny, cibuľku, cesnak, mrkvu, pór a čili papričku očistíme, pokrájame na drobno, vňať posekáme. V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľku, cesnak, mrkvu, potom pečene a malé kúsky mäsa, premiešame a chvíľu dusíme. Zmes ochutíme soľou, sójovou omáčkou, ďumbierom, čili a necháme dusiť.Po chvíli pridáme šampiňóny, prilejeme rozpustený bujón a varíme asi 15 minút. Potom pridáme pór, tofu a napokon zelerovú vňať. Keď je všetko mäkké, vlejeme do polievky rozšľahané vajcia, necháme ju povrieť a napokon dochutíme soľou a octom.
Je super a aj napriek tomu, že tam sú čili papričky tak ju papali aj deti.
Prajem dobrú chuť.