KLASIKA - Kurací paprikáš s nokami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g kuracie mäsko (prsia, nohy, krídla...) alebo bravčové stehno, 1lyžička mletej papriky, 1lyžička mletej rasce, soľ, smotana na varenie,1 paradajkový pretlak (malý), 1 väčšia cibuľa, tuk do základu, 0,5l vody alebo vývaru. Noky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=148&user=760 tu mám recept :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Pozerala som súťažné recepty...pridavame tam také komplikované recepty. Myslím tým seba :) Ja som sa rozhodla pre klasické jedlo, kroré zbožňujú deti - aj ich rodičia. Paprikáš s nokami je náš naj :) Aj perkelt občas urobím, ale do neho sa nepridáva smotana, tak deckám až tak nechutí.
Je to na Vás :)

Cibuľu si pokrájame.
Na tuku (olej, masť) poražíme do sklovita.
Hrniec dáme dole z ohňa a pridáme mletú papriku. A späť na oheň!
Zarestujeme a pridáme pretlak. Dobre porestujeme, aby nebol pretlak kyslý.
mala by sa odpariť prebytočná voda.
Podlejeme vývarom alebo vodou.
osolíme...
orascujeme...
a keď to pekne vrie, pridáme mäsko(rezníky, nožičky....)
Prikryjeme a dusíme do zmäknutia mäska.
Smotanu rozmiešame s lyžicou múky.
Mäkké mäsko vyberieme...
Omáčku zjemníme smotanou....
a ja to zvyknem ešte celé rozmixovať, aby tam nič neplávalo...
Privedieme do varu a vložíme mäsko. Povaríme ešte 5-6 minút.
Pripravíme si noky: hrubá múka(500g) a prášok do pečiva(1/2 sáčku)
hrnček mlieka rozmiešaný s vajíčkom...... a soľ....
Vymiešame riedšie cesto a nahádžeme halušky do vriacej vody.
Moji drobci to milujú takto zmiešané spolu....každému, ako sa páči :)