Boršč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 PL oleja, 1/2 kg hovädzieho mäsa, 2 mrkvy a 1 petržlen alebo mrazená zelenina pod sviečkovú, 2 cibule, 1 malá hlávka kapusty /asi 1kg/, 3 cvikly, 1 malý paradajkový pretlak, 2-3 bobkové listy, soľ, korenie, kyslá smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Tradičná ruská polievka má byť hustá a výdatná. Zeleninu môžete nahrubo nastrúhať alebo pokrájať na kocky. Podľa tohto receptu varím v 7-litrovom hrnci.

Mäso nakrájame na malé kocky a opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji. Pridáme koreňovú zeleninu a najemno nastrúhanú cibuľu, bobkový list, soľ a korenie, zalejeme vodou a veríme asi 1/2 hodiny. Potom pridáme nakrájanú kapustu a varíme ďalšiu 1/2 hodinu. Cviklu s paradajkovým pretlakom v kastróli podusíme a pridáme k polievke. Ešte 20 minút povaríme. Servírujeme s lyžicou kyslej smotany.