ANANÁSOVÁ torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 160 g múky,100 g práškového cukru,5 vajec,1 vanilkový cukor,1 kypriaci prášok,3 lyžice oleja,3 lyžice horúcej vody PLNKA: 120 g práškového cukru,200 g masla,1 zlatý klas,100 ml mlieka,100 ml ananásovej štavy, ananás,džem,orechy alebo kokos na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: Z uvedených surovín na korpus vymiešame piškótové cesto,vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme korpus pri 160 stupňoch 20-25 minút.
PLNKA:Zmiešame maslo s práškovým cukrom a vymiešame dohladka.Odložíme do chladničky.Medzitým si uvaríme puding z mlieka a ananásovej štavy vo vodnom kúpeli.Po vychladnutí pudingu za stáleho miešania pridáme k prvej časti plnky.Plnku rozdelíme na dve časti.(jedna väčšia na naplnenie,druhá na ozdobenie).Necháme vychladiť.Korpus si rozkrojíme na dve časti.Jednu časť natrieme džemom,druhú pokvapáme štavou a natrieme na ňu plnku,na plnku rozvrstvíme ananás.Spojíme obe časti korpusu.Zvyškom plnky potrieme vrch a boky torty.Odloženou časťou plnky tortu dozdobíme.Môžme ju posypať orechami alebo kokosom.

Môžme upiecť aj ako rezy na klasickom plechu.