Cesnakové lokše pečené v rúre



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

700g zemiakov(aj 1kg), polohrubú múku(asi 200-300g),soľ, mlet.čierne korenie, masť alebo olej, cesnak.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto lokšíky sú super!!! Vhodné skoro ku všetkému..samozrejme najviac sa hodia ku kyslím polievkam a omáčkam. Poslúžia aj ako náhrada za pečivo či chlieb, vhodné ku rôznym šalátom(obmena pizza štangličiek), k pečenej kačke či húske a pod.. Ja som ich dnes skombinovala s nátierkou od Marcelky a bolo to mňamky-mňam! Ale ja ich môžem jesť len tak samé..aj také sú skvelé..Receptík trocha dlhšie trvá, ale výsledok stojí za to!

Zemiačky uvaríme v šupke..a necháme vychladnúť..
Ošúpeme..
Postrúhame, posolíme..pridávame postupne múku a vypracujeme vláčne cesto..
Takéto nejaké..
Roztopíme si masť..(alebo použite olej)
Pridáme 4-5 roztlačených stúčikov cesnaku a posolíme(aby to bolo dostatočne slankavé..)
Z valčeka odkrajujeme asi1-1,5cm hrubé kolieska..
Na pomúčenej doske rozvaľkáme..
Pomastíme..(snažíme sa tam natrieť aj tie kúsočky roztlačeného cesnaku)..
Pokoreníme..(troška, aby veľmi neštípalo)..
Stočíme..
A ukladáme na vymastený plech..Taktiež pomastíme lokšiky aj z vrchu..Pre detúrence môžme urobiť takýchto slimáčikov..
Šupneme to do vyhriatej rúry (220 stupňov)..a pečieme do červenkasta..ja zvyknem lokšíky aj pootáčať, aby sa pekne pripiekli z oboch strán..
A hotovo..
Poukladáme na tanierik..a môžme papkať..DOBRÚ CHUŤ!
A naaranžované s Marcelkynou nátierkou..mňam!