Cesnakové lokše pečené v rúre
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
700g zemiakov(aj 1kg), polohrubú múku(asi 200-300g),soľ, mlet.čierne korenie, masť alebo olej, cesnak.
POSTUP PŘÍPRAVY
Tieto lokšíky sú super!!! Vhodné skoro ku všetkému..samozrejme najviac sa hodia ku kyslím polievkam a omáčkam. Poslúžia aj ako náhrada za pečivo či chlieb, vhodné ku rôznym šalátom(obmena pizza štangličiek), k pečenej kačke či húske a pod.. Ja som ich dnes skombinovala s nátierkou od Marcelky a bolo to mňamky-mňam! Ale ja ich môžem jesť len tak samé..aj také sú skvelé..Receptík trocha dlhšie trvá, ale výsledok stojí za to!
|
Zemiačky uvaríme v šupke..a necháme vychladnúť.. |
|
Ošúpeme.. |
|
Postrúhame, posolíme..pridávame postupne múku a vypracujeme vláčne cesto.. |
|
Takéto nejaké.. |
|
Roztopíme si masť..(alebo použite olej) |
|
Pridáme 4-5 roztlačených stúčikov cesnaku a posolíme(aby to bolo dostatočne slankavé..) |
|
Z valčeka odkrajujeme asi1-1,5cm hrubé kolieska.. |
|
Na pomúčenej doske rozvaľkáme.. |
|
Pomastíme..(snažíme sa tam natrieť aj tie kúsočky roztlačeného cesnaku).. |
|
Pokoreníme..(troška, aby veľmi neštípalo).. |
|
Stočíme.. |
|
A ukladáme na vymastený plech..Taktiež pomastíme lokšiky aj z vrchu..Pre detúrence môžme urobiť takýchto slimáčikov.. |
|
Šupneme to do vyhriatej rúry (220 stupňov)..a pečieme do červenkasta..ja zvyknem lokšíky aj pootáčať, aby sa pekne pripiekli z oboch strán.. |
|
A hotovo.. |
|
Poukladáme na tanierik..a môžme papkať..DOBRÚ CHUŤ! |
|
A naaranžované s Marcelkynou nátierkou..mňam! |