Orechová torta s orechovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Orechové cesto: 5 vajec, 100 g práškového cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru, 250 g mletých orechov, 2 PL piškótovej strúhanky alebo polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Orechová plnka: 10 dkg mletých orechov, 3/4 dl mlieka, 10 dkg práškového cukru, 10 dkg masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus:
Žĺtky vymiešať s cukrom, postupne pridávať orechy a strúhanku, nakoniec prášok do pečiva a natuho ušľahaný sneh z bielkov. Pečieme v tortovej forme (alebo forme na srnčí chrbát, alebo na plechu...) v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30 - 35 minút.

Plnka:
Orechy obariť vriacim mliekom, pridať cukor a maslo a vyšľahať až kým plnka celkom nezbelie. Plnka je veľmi chutná a ľahká.

K orechovému korpusu sa dajú kombinovať aj iné plnky, napr. čokoládová....
Tortu môžeme ozdobiť tak, že ju potrieme zvyšným krémom, boky obsypeme mletými orechami a vrch polejeme roztopenou čokoládou, obalíme marcipánom...

Na obrázku je torta obalená marcipánom farbeným kakaovým práškom (hnedá) a potravinárskou farbou. Cibuľa, cesnak, chlebík, štamprlík na slivovicu, soľnička, nôž aj šnúrka, na ktorej slanina akože visela sú vymodelované z marcipánu.

Túto tortu som spravila manželovi k jeho 38 narodeninám :o)