Tortička k 16. narodeninám s krémovým obrázkom Prasiatka :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

-Na piškótový korpus: -120 g hladkej múky - 80 g Solamylu - 2 zarovnané káv. lyž. kypriaceho prášku - 6 vajec - 3-4 pol. lyž studenej vody - štipka soli - 180 g kryštálového cukru - 1 vanilínový cukor - Na orieškový krém: -250 ml mlieka- 50 g hladkej múky- 250 g masla -2 žĺtky -150 g práškového cukru, -1 vanilkový cukor -120 g orieškov (ja som robila polovičnú dávku, lebo som okrem tohoto krému robila aj ten z ľadových gašťanov) -Krém z ľadových gaštanov odtiaľto z MMB: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7420 - Na krémový obrázok: -3 vajcia - štipka soli - 200g práškového cukru vrátane vanilkového - 500 g masla - potravinárske farby - kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

-Piškótový korpus:

Preosejeme spolu múku, Solamyl a kypriaci prášok.
Oddelíme žĺtka od bielkov.
Z bielkov vyšľaháme s troškou vody a štipkou soli tuhý sneh a postupne pridávame polovicu kryštálového cukru.
Žĺtky s druhou polovicou kryštálového cukru a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista a vmiešame do toho tretinu vyšľahaného snehu. Striedavo pridávame zvyšný sneh a zmes múky so Solamylom a kypriacim práškom tak, že múku preosejeme na povrch snehu a zľahka zamiešame. Cesto nalejeme do formy a dáme do rúry predhriatej na 180 C. Potom pečieme asi pri 160 C 40 - 50 minút a asi 25 - 30 minút nesmieme rúru otvoriť. Čas aj teplota sú orientačné, podľa druhu rúry, treba sledovať.

-Orieškový krém:

V mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo zmiešame s žĺtkami a postupne k nemu zašľaháme vychladnutú kašu a oriešky.Tento krém nám naozaj veľmi chutil!!!

- Krémový obrázok: podľa - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5798
Ten obrázok mi trval 3,5 hodiny, ale s výsledkom som celkom spokojná :)

Tortička nám chutila, pridala som do nej ešte broskyne, aby nebola taká sladká.

Ešte prierez :) Bola mňaaam a oba krémy aj korpus odporúčam!