Zaručene chrumavé kuracie kúsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

celé kurča, alebo stehienka, alebo krídielka, jednoducho asi 1-1,5 kg kuracieho maska, na pácovanie: 1,5 H acidka (300ml), 2 vajcia, 1,5 H hladkej múky, 3 ČL gril.korenia, 3 ČL ml.papriky (ak máte radi štiplavé, tak aj pálivú), na obalenie : 2H hladkej múky, pol hrnčeka ovsenných vločiek, 8-10 ČL gril.korenín ako vyššie,soľ H=hrnček =250ml

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuriatko naporcujeme na male kusky, najlepsie su kridelka a ak mame kridielka, tak v klbikoch ich naporcovat, ak mame aj stehienka, tak ich treba aj ponarezavat. Tieto kusky povarime v posolenej vode asi 15 minut. Nechame vychladnut a dame do pácu. Marinujeme aspon 2 hodiny. Potom obalujeme v muke s vlockami a koreninami a smazime na oleji. Tak poviem vam, ze masko je super chrumkave a koreniste. Mozte ho mat takto v marinade dopredu nachystane a potom uz ich nemusite dlho vyprazat, kedze su uz predvarene. Su naozaj super a podobne si kupite v KFC (nieco podobne ako McDonald),ktory tu nedavno otvorili.

kuriatko naporcovat, vacsie kusky narezat, dame si varit vodu a zatial si spravime marinadu
do misy dame acidko
vajicka
hladku muku
korenie
vymiesame cesticko, malo by mat konzistenciu ako na lievance
medzitym nam zovrela voda a dame tam povarit kuracie kusky
povarene kusky nechame odkvapkat a vychladnut
a vlozime ich do pripravenej marinady, nechame ich tam aspon dve hodinky
na obalenie si dame do misy asi jednu-dve salky hladkej muky, podla mnozstva masa a pol salky ovsennych vlociek
muku treba dost ochutit, pridame teda koreniny ( asi 2PL) a sol podla chuti
tu su kusky kuriatka uz odlezane, boli v marinade dva dni
obalime ich poriadne v nachystanej muke s koreninami
a ihned vysmazame v horucom oleji v hlbsej panvici
my sme k nim mali pecene zemiacky s ostatnym acidkom
do chrumkava vysmazene
sú vynikajúce....dobrú chuť!