Cilin tvarohový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g masla alebo margarinu, 6PL cukru, 2zltky, 5PL mlieka, 350g muky, 1/2pr. do peciva PLNKA: 1/2kg tvarohu, 2 kysle smotany, 7PL cukru, 1van.cukor, 2PL hr.muky, 5 bielkov- sneh, hrozienka, 2 zltky

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som robila tento kolac z polovicnej davky, a bol akurat do tortovej formy- recept ale uvadzam v originalnej podobe, ako som ho dostala este na internate vo Viedni od mojej madarskej kamaratky Cili- zeby mali madari take velke tortove formy???

takze: suroviny na cesto zmiesime-ja som dala polovicu davky muky muku polohrubu, a druhu polovicu muku grahamovu. Zmiesenym cestom vystelieme dno a boky vymastenej tortovej formy. Zmiesame suroviny na plnku, vlejeme do formy a dame piect na 200 stupnov, kym okraje nebudu hnede a vrch zlty

Pre mna je tento kolac asi najlepsi z tvarohovych!!!