Veľké tvarohové srdiečko - jahodové



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g Tvarohu, 125g Masla, 1PL sušeného mlieka ( ak neni, tak 2dl obyčajného, ale také varíme s cukrom, viď postup.) 100g Cukru 10g Želatiny ( klasická, ktorú treba napučať... sypká, alebo plátková) Ovocie podľa chuti Piškoty Na poliatie:Želatinu, ktorá sa len krátko varí s vodou Na ozdobu:250ml Šľahačky , 1 stužovač šľahačky a Pr.cukor podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

tu je jedna dávka cca na klasickú veľkosť torty na veľké srdiečko dávam zhruba 2- 2,5 dávky, podľa toho koľko nás býva. Ak mi niečo ostane, tak spravím ešte malú tortičku.... minule som zo zvyšku robila muchotrávku čo mám v receptoch.

Dáme si napučať 10g želetíny s cca 0,5dl vody( takej tej klasickej buť sypkej, alebo plátkovej)
Po napučaní za stáleho miešania rozpustíme.

Medzi tým si uvaríme:
100g cukru
2dl šťavy z kompótu, alebo vody ( možme aj skombinovať)

Rozšľaháme:
500g tvarohu
125g zmäknutého masla
1PL sušeného mlieka ( ak nemáte sušené, možme použiť normálne, ale to dáme variť s cukrom namiesto šťavy)

Teplý rozvar zmiešame s roztopenou želatínou a za stáleho miešania vlejeme do rozšľahaného tvarohu.

Takúto hmotu striedavo ( piškoty, ovocie, tvaroh atď)vlievame do tortovej formy vyloženej piškotami.
Ja používam s vyberacím dnom a keď nemám vyberaciu dám alobal a poriadne ho primáčknem, aby mi to nevytekalo.
Takto naplnenú formu dáme do chladničky(najlepšie do druhého dňa )

Na druhý deň poukladáme ovocie podľa chuti a oblejeme želatínou ( podľa veľkoti torty 1-2 sáčky). Na oblatie používam takú čo sa varí pár sekúnd. Buď červenú, alebo žltú... tú si prípadne prefarbím na oranžovo.
Opäť dám vychladnúť, už len na chvíľu, kým vychladne želatína.

Zdobím normálnou 33 a viac %-tnou šľahačkou vyšľahanou s trochou pr.cukru ( podľa chuti) a stužovačom šľahačky.