Zelerovo-mrkvový šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

½ zeleru * 1 väčšia mrkva * 1 väčšie jablko * ½ kyslej smotany alebo biely jogurt * soľ * citrón * cukor * 1 PL majonézy * ochutená bylinková soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Hlásim príchod. Čo tak od zajtra trocha schudnúť? Nemyslím nejako radikálne, pretože pridám ešte jeden vysmážaný recept, myslela som iba také kilečko :-)))

1. Recept je na 2-3 osoby. Polovicu zeleru ošúpte a uvarte v slanej vode domäkka.
2. Zatiaľ si do misy nastrúhajte jablko, alebo dve či tri :-)) Je to na Vás, pridajte
3. .... postrúhanú mrkvu...
4. ... a nakoniec postrúhajte na HRUBOM struháku ešte uvarený vychladnutý zeler.
5. Šalát ochutíte nasledovným spôsobom: pridajte citrónovú šťavu,
6. .... soľ.....
7. .... cukor....
8. ..... jednu lyžicu majonézy a celý biely jogurt alebo kyslú smotanu,
9. Pridávam ešte lyžičku morskej bylinkovej soli - ak nemáte, svet sa nezrúti.
10. Šalátik nechajte odstáť a dobrú chuť! Je ľahučký (vďaka jablkám) a zdravý, po sviatkoch by Vám mohol bodnúť :-)))