3K - krkovička, kapusta, knedlík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KRKOVIČKA: krkovička * 3 cibule * rasca * korenie na hydinu * hlavička cesnaku * pretlak * olivový olej * mletá červená paprika * vegeta * hladká múka na zahustenie _____ KYSLÁ KAPUSTA: olivový olej * cibuľa * bobkový list * nové korenie * rasca * kryštálový cukor * ocot * slanina * kysla voda z kapusty

POSTUP PŘÍPRAVY

Na začiatok ešte napíšem, že som si vedomá, že krkovička nie je hydina, ale jednoducho teraz mám v obľube toto korenie tak som ho použila aj v tomto recepte :)).

Krkovičku nakrájame na väčšie kusy. Olúpeme si cibule. Dve nakrájame na väčšie mesiačiky, jednu na drobno. Krkovičku dáme do misky, pridáme k nej rascu, korenie na hydinu a ¾-tinu na drobno nakrájaného cesnaku. Poprehadzujeme, aby sa jednotlivé kúsky obalili. Na olivovom oleji kusy mäsa prudko opečieme a dáme do pekáča, v ktorom budeme zapekať. Do výpeku dáme na drobno pokrájanú cibuľu, zaprášime mletou červenou paprikou a podlejeme vodou, ovegetíme (takto pripravený cibuľový základ bude na podlievanie počas pečenia mäsa). K opečeným kusom mäso v pekáči pridáme dve cibule, ktoré sme si nakrájali na väčšie mesiačiky, lyžicu pretlaku (ja som nemala pretlak, tak som dala chilli marinádu) a zvyšný cesnak. V pekáči ešte poprehadzujeme a podlejeme pár naberačkami pripraveného cibuľového základu. Dáme zapiecť, a počas pečenia podlievame základom. Keď už je mäso polomäkké tak môžeme vyliať celý cibuľový základ a dopiecť. Upečené, mäkké mäso vyberieme do hrnca. Omáčku zahustíme vodou s hladkou múkou a precedíme k mäsu.

Kyslá kapusta: Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme k nej bobkový list, nové korenie, rascu a cukor, restujeme. Prilejeme trošku octu (ja som dala jablčný) a podlejeme vodou, rozvaríme vzniknutý karamel a pridáme kapustu. Dusíme, kapusta pustí troška vody a keď tak podlejeme vodou z kapusty alebo môžeme aj jednou naberačkou pripraveného cibuľového základu. Dusíme pokiaľ sa voda neodparí. Zvlášť si orestujeme slaninu, a vyškvarenú pridáme k mäsu, bez vytopeného tuku.

Príloha: knedlík (tentokrát bol kupený)

kusy obaleného mäsa (3/4-tina cesnaku, rasca, korenie na hydinu) opečieme prudko na oleji
dáme do pekáča, pridáme dve cibule nakrájané na väčšie mesiačiky, pridáme lyžicu pretlaku (ja som dala chilli marinádu, pretlak som nemala) a zvyšný cesnak, spolu v pekáči poprehadzujeme a podlejeme pripraveným cibuľovým základom
tu máme cibuľový základ: do výpeku sme pridali na drobno pokrájanú cibuľu, mletú papriku a podliali vodou, ovegetili
na oleji orestujeme cibuľu, nové korenie, rascu, bobkový list, pridáme cukor a restujeme, prilejeme trocha octu, a podlejeme vodou, rozvaríme vzniknutý karamel
pridáme kapustu, dusíme, kapusta pustí troška vody a keď tak podlejeme vodou z kapusty alebo môžeme aj jednou naberačkou pripraveného cibuľového základu. Dusíme pokiaľ sa voda neodparí.
k podusenej kapuste pridáme vyškvarenú slaninu, bez vytopeného tuku
upečené mäso
vyberieme do hrnca
omáčku zahustíme vodou s hladkou múkou a precedíme k mäsu
príloha knedlík