Úžasne jemné maizenové koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g Maizeny (kukuričný škrob),1 vanilkový puding, 200g hladkej múky, 200g tuku, 150g prášk. cukru, 1/2 bal. kypriaceho prášku,1 žĺtok, 1/2 kelímku jogurtu, aleb kyslej smotany Džem, čoko poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

neuveriteľne jednoduché na prípravu, cesto nelepí a skvele sa s ním robí, rýchlo upečené, na chuť vynikajúce

potrebujeme
Múku, PDP, pudingový prášok ,maizenu a cukor preosejeme do misky. Tuk nasekáme a prstami vytvoríme niečo ako drobenku. Potom pridáme žĺtok a kyslú smotanu. Rýchlo vymiesime cesto. Rozvaľkáme na tenšie a vykrájame tvary.
Uložíme na vymastený plech a pri 180°C upečieme do bleda...Je to raz dva tak dávame pozor.
Upečené natrieme džemíkom a spojíme. Pocukrujeme a máčame v poleve. Odložíme a schováme ( ak stihneme)...trošinku odstáte sú neuveriteľné, ale výborné aj hneď po upečení.