CESNAKOVE KOLACIKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO:1 kg hladkej muky, 2 hrste polohrubej muky, 500ml mlieka, 1 drozdie, 1 dcl oleja, 1 lyzica soli, 1 lyzica krystaloveho cukru PLNKA:: 2 hery, 1 lyzica soli, 10-15 struckov cesnaku prelisovaneho

POSTUP PŘÍPRAVY

Z drozdia, 2 dcl mlieka a lyzice cukru urobime kvasok. Nechame napucať. Do misky si dame preosiatu muku, olej, ostatne mlieko a mozno aj viac,sol kvasok, vypracujeme cesto a nechame na teplom mieste vykysnut.
Po vykysnuti cesto rozdelime na 6 bochnikov, rozvalkame, natrieme plnkou, stocime a krajame na trojuholnicky. Kolaciky davame na trosku vodou poliaty plech a 2 krat potrieme vajickom, posypeme sezamom, lanom, hrudkovou solou, makom alebo syrom a dame piecť. Pečieme do zlata pri 200 stupnoch.
Pri pečeni to dosť neprijemne vonia ale vysledok je fantasticjy.
Ja na plnku ešte davam niekedy nakrajanu kyslu kapustu a domacu klobasku.