Lístkové prasačie ušká s tvarohom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Balenie lístkového cesta (400 g), 250 g tvarohu, tmavý cukor, mletá škorica, práškový cukor na posypanie dosky, 2 žĺtka, trošku mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky mrazeného lístkového cesta dáme na pocukrovanú dosku vedľa seba a necháme rozmraziť. Pláty rozvaľkáme na obdĺžnik veľký asi 20 x 30 cm. Dosku aj cesto pri vaľkaní posýpame len práškovým cukrom. Rozvaľkané pláty potrieme vajíčkom rozhabarkovaným s trochou mlieka, na to rovnomerne navrstvíme tvaroh, posypeme tmavým cukrom a škoricou.
Cesto zrolujeme od dvoch protiľahlých strán do stredu a jemne ich spolu stlačíme. Rolky prikryjeme a dáme na 30 minút do chladničky.
Zo zrolovaného lístkového cesta nakrájame ostrým nožom plátky na hrúbku asi 1 cm a poukladáme na plech, pričom necháme medzi nimi väčšie medzery a potrieme žĺtkom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov asi 15-20 min, kým nedostanú zlatistú farbu.
Ešte teplé ušká posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.