Hovädzie mäsko s mrkvou a hráškom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hovädzieho mäso, 1 väčšia cibuľa, 1 pohár mrkva s hráškom ( môžme pridať aj kukuricu), olej, soľ, červená paprika, mleté čierne korenie, celá rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme s každej strany a odložíme bokom. Speníme si cibuľu a mäsko vrátime naspäť do hrnca. Pridáme podľa chuti červenú papriku, soľ, korenie, rascu. Podlejeme vodou a dusíme. Nakoniec pridáme mrkvu s hráškom a zahustíme solamylom alebo múkou. Ako prílohu môžeme použiť zemiaky, ryžu aj tarhoňu. Pri servírovaní môžme mäsko posypať strúhaným syrom je to mňa, mňa.